image

Essalamu aleykum kardeşlerim,
ALLAH Zülcelal, üstad Mustafa İslamoğlu Hocamız’dan razı olsun!
Ümmete, içinde hiç şüphe olmayan hayatın yeniden inşa projesi olan hayat kitabı Kur’an Mesajını ileterek,  ALLAH’ın ipini eline tutturmak için 25 senedir durmadan çalışmış ve Hilal Tv Üniversitesi’nde Hayat Kitabı Kur’an Fakültesi’nin Hitamihu Miski 1, Kur’ana Göre Esma-i Hüsna Fakültesi’nin  Hitamihu Miski 2 ve Vahyin Penceresinden Fakültesinin Hitamihu Misaki 3 Programını tamamlamış durumdadır.
  Biz de vahyin talebesi olarak Hocanın eserlerini okuyup, tercüme edip, derslerinin alt yazısını yazıp Hoca’ya yetişmeye çalışıyoruz ama; hiç ama hiç yetişemiyoruz. Biz çok utanıyoruz, değil mi?
  Biz de bu hitamihu miskler için özellikle www.hitamihumisk.com sitesi ve eş zamanlı olarak Hitamihu Misk Facebook sayfasını hazırladık. Alt yazı ve diğer dillere çevirerek diğer insan ve din kardeşlerimize 25 senelik bu çalışmaların özünden haberdar etmek istedik… Ne yazık ki dünya telaşı ile bu planlarımızı gerçekleştirmekten aciz hale geldik.
  Vahyin talebesi kardeşlerimizden; internette websitesi kurabilen, videoları yazıya dökebilen,  bu yazıları alt yazı dosyasına çevirebilen ve sonra bu Türkçe alt yazıyı esas alarak diğer dillere çevirebilen gönüllü yetenekli kardeşlerimizin yardımına muhtacız. (hepsini yapabilmesine gerek yok, bunlardan bir tanesini yapabilen de çok makbul 🙂  ) 
  Alt yazıların nasıl yapılacağı konusunda Tefsir Derslerine Alt Yazı Ekleme Ekibinin Facebook Gurubunda, 2 seneyi aşkın süre içersinde yapılan çalışmalarla  tcrübe edindik ve Mustafa İslamoğlu Hocamız’ın takdirine eriştik. Bu projemizin de Hitamihu Miski’ne ulaşıp mahsulümüzü harmanlama sürecine girdik. İsteyen aşağıdaki linkten süreç ve teknik konularda bilgi edinebilir.
   www.hitamihumisk.com projemizde bize yardımcı olacak kardeşlerimiz bize aşağıdaki konularda yardımcı olabilir:
  1. www.hitamihumisk.com sitesinin kurulumu
Belki de bir wordpress sitesi olursa yönetmemiz için kolay olabilir.
  2. Tüm Hitamihu Misk Hilal TV Programı’nı dinleyerek birebir konuşmamaları yazıya dökmek.
  3. Tüm Hitamihu Misk video kaydına göre yazıya dökülen metinleri alt yazı dosyası yani SRT biçimine getirmek.
  4.Tüm Hitamihu Misk Videolarını Alt Yazılı Video haline getirip sitemizde ve diğer kardeş sitelerde  yayınlanabilir hale getirmek.
  5. Başta kardeş Türk lehçeleri ve Rusça, ingilizce, Çince, Japonca ve diğer Avrupa dillerine Türkçe Altyazı dosyasına göre çevirmek.
  6. Tüm Çevirilerden uzman olduğunuz dilde Çeviri editörlüğünü yapmak.
 
  Şimdilik bu kadar işi yapabilsek zor olmadan büyük iş yapmiş olabiliriz.
Denemek isteyen olursa benimle veya Tefsir Derslerine Altyazı Ekibi ile irtibata geçebilir.
Beni de direkt arayabilir.
Hürmet ve Muhabbetle
Abdulaziz BEŞTOĞRAK
05378112235 / 05436286111
Hayatkitabim@gmail.com
www.facebook.com/hitamihumisk/
www.facebook.com/groups/TefsirDersiAltYaziEkibi/